Sposób przygotowania

Filet z indyka kroimy na 5 kawałków. Rozbijamy lekko kuchennym młotkiem. Jajko roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Bułkę wsypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Na wierzch kotleta kładziemy plaster sera żółtego. Moczymy w jajku a następnie w bułce tartej. Wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron. Po usmażeniu na papierze śniadaniowym odsączamy kotlety z nadmiary tłuszczu. Wymieniamy olej na patelni, rozgrzewamy. Dodajemy frytki i smażymy na złoty kolor. Dobrze jest Frytki również odsączyć z oleju na papierze. Frytki lekko solimy a na wierzch polewamy ketchupem i majonezem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaardzo apetycznie:)))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :P pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm jak smakowicie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubie frytki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    Szybko i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !