Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem Betty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
kiełbasa zwyczajna 25 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej roślinny 50 ml
mąka pszenna 3 łyżki
cebula 1
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem Betty

Ryż biały gotujemy tak żeby był sypki w wodzie lekko osolonej. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę na patelni rozgrzewamy 1/2 oleju i podsmażamy ja wraz z cebulą. Mąkę mieszamy z pozostałym olejem i koncentratem pomidorowym. Gdy kiełbasa i cebula będą podsmażone dodajemy przygotowaną mieszankę. Smażymy jeszcze kilka minut a na koniec doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Sosem polewamy ugotowany ryż. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 18.03.2013 13:20
ale smaczne danie;]
monika1968 25.05.2012 21:53
Ciekawe
agunesu 20.05.2012 14:52
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak