Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Pozostawiamy na min. 1 godzinę, aby puścił sok, a tym samym zyskał mniej gorzki smak. Następnie plastry bakłażana moczymy w jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. W naczyniu żaroodpornym układamy bakłażana jeden obok drugiego. Na każdym plastrze kładziemy szynkę i mozzarellę. Całość polewamy sosem beszamelowym (w garnku rozpuszczamy masło, rozmieszamy z mąką i chwilę podsmażamy. Następnie stopniowo dodajemy mleko, cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem). Zapiekamy. Podajemy ze świeżym pomidorem.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    pycha, aż się głodna zrobiłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    oj zjadłabym z apetytem, pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    kolejna rewelacyjna przekąska ,
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wspaniałe smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !