Sposób przygotowania

Żołądki czyścimy, dobrze myjemy, kroimy w paseczki i zalewamy wodą tak by je pokryć. Gotujemy do miękkości z warzywami, listkiem, zielem angielskim i kostką bulionową.

Gdy żołądki już są miękki na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej mąkę a następnie wlewamy po trochu wywaru z żoładków. Śmietanę rozrabiamy szklanką sosu z patelni i dodajemy do pozostałej części, dorzucamy do patelni żołąki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i wrzucamy sporo koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    oryginalny przepis..
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawa propozycja
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zapowiada się pysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !