Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczaarki 35 dag
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Szczypiorek cienki do dekoracji
sos chrzanowy 1 szt
olej do smażenia 2 łyżki
rzodkiewka 5 szt
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką

Kroki postępowania

1
Pieczarki wypłukać, zetrzeć na grubej tarce, na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i starte pieczarki. Smażyć do odparowania wody
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką foto
2
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek , przekroić na połówki
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką foto
3
Wiciągnąć żółtka i dać je do miseczki, pieczarki z cebulą wsypać do miski i połączyć z żółtkami, doprawić do smaku przyprawami.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką foto
4
Nadziewać białka nakładając farsz. Układać jajka na półmisku.
Krok 4 - Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką foto
5
Na każde nadziane jajko nałożyć sos chrzanowy . Udekorować pokrojonym szczypiorkiem i rzodkiewką.
Krok 5 - Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 19.08.2012 19:26
swietne
Mati3 20.05.2012 15:49
smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak