Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
margaryna 150 g
cukier 150 g
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 3 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Margarynę ucieramy z cukrem do białości ,następnie dodajemy żółtka , ucieramy do połączenia składników ,kolejno dodajemy mąkę z proszkiem i śmietanę , nadal lekko ucieramy , na koniec ubitą pianę z białek i pieczemy ok 45 min w tem 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasim 17.06.2012 12:54
smaczna babeczka :) palce lizać!
Anna133 22.05.2012 19:54
Czasem sypkie piaskowe babki też mają swoich ulubieńców
lolajna7 21.05.2012 21:12
ja też wolę, żeby była wilgotna bo jest smaczniejsza...
Anna133 20.05.2012 12:51
Raczej wilgotna :) nie kruszy sie i nie zapycha
Iza10 20.05.2012 12:50
Wygląda nie skomplikowanie , muszę wypróbować ,to taka wilgotna czy piaskowa ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak