Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe z polewą czekoladową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 5 łyżek
posypka cukierkowa
mąka 15 dag
mąka ziemniaczana 14 dag
margaryna 1 kostka
cukier 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe z polewą czekoladową

Jajka z cukrami ubić nad kąpielą wodną. Następnie mąki wymieszać ze sobą, dodać kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać do masy z jajkami. Margarynę roztopić, ostudzić i dodać do miski. Wmieszać posypkę cukierkową. Całość masy nałożyć do wysmarowanej margaryną formy i piec ok. 60 minut w 180 st. Po wyjęciu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.04.2014 21:55
um... już czuje ten smak
plocia 24.07.2012 22:50
Moja rodzinka też uwielbia to ciasto
smerfetka79 27.05.2012 18:51
lubię takie ciacha:)))
jolanta19 20.05.2012 13:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak