Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki plesniowe ;)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
ser pleśniowy niebieski 100 g
por
pieczarki 400 g
sól
pieprz
margaryna do smażenia
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki plesniowe ;)

Fileta przekrajamy na plastry i rozbijamy , nacieramy przyprawami , nalezy uważac bo ser jest słony , ser ukladamy na środku , obok niego kładziemy paseczki pora ok 4cm i zwijamy jak tradycyjną roladę .
Mięso podsmażamy na tłuszczu z kazdej str , następnie pieczarki kroimy w ćwiartki ( dzięki temu ładnie potem wylądają ) wrzucamy do mięsa odrazu i zalewamy wszytsko wodą ok 1l i doprawiamy jeszcze szczyptą przyprawy po myśliwsku , dusimy do odparowania wiekszej ilosci wody , my jadamy mało sosów więc go dużo nie robię , zagęszczamy tradycyjnie śmietaną i mąką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.08.2012 09:24
bardzo dobre
Anna133 29.05.2012 17:58
są świetne bo zawsze jest nie powtarzalny smak :)
Beata49 28.05.2012 21:41
tak, sery plesniowe zmieniają bardzo smak ,sosów czy mięs:)
safcia 27.05.2012 20:22
pyszności
malaczarna23 22.05.2012 07:54
pyszniutkie
Jodaj 21.05.2012 21:17
pysznie :)
Rafał10 21.05.2012 09:43
bardzo smaczne !
Anna133 20.05.2012 12:52
warty wypróbowania , bo smak jest zupełnie inny niż normalnej rolady z warzywami :) Ten zapach sera przechodzi do miesa , super
treonina 20.05.2012 12:23
to coś nowego! świetny przepis :-) spróbuję
Pietruszka 20.05.2012 12:07
Uwielbiam tak przyrządzone mięsa. Te roladki wyglądają wyśmienicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak