Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana serem feta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ser feta 30 dkg
bazylia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
pieprz świeżo zmielony
oliwki
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana serem feta

Paprykę myjemy rozcinamy i usuwamy gniazda nasienne.Ser dajemy do miski wbijamy jajka dodajemy bazylię i pieprz i rozgniatamy widelcem.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy papryki, do każdej nakładamy przygotowany farsz i ozdabiamy oliwkami.Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 20.05.2012 12:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak