Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 110 g
mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżeczki
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serkiem

Jajka myjemy. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i cukier waniliowy i dokładnie ucieramy. Do masy jajecznej dodajemy serek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokłdnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Całość delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.10.2013 17:12
pyszne racuszki
Robert10 22.07.2013 18:53
lubimy takie
Bernadeta1 01.07.2013 01:05
robię takie bardzo smaczne
Adam/ZUB3R 26.03.2013 21:00
smaczne racuchy
Ada-Gaba 08.09.2012 11:45
pyszne racuszki
Katarzyna59 20.08.2012 20:25
fajne
fictor123 10.08.2012 12:34
super
teresa18 29.06.2012 21:36
świetne
dianix 23.06.2012 20:58
lubie zamiast ciasta zjesc
mariel78 21.05.2012 20:48
pycha
Kamila/kami007 20.05.2012 12:26
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak