Sposób przygotowania

Dużą cebule kroimy w kostkę grubszą., rozgrzewmy patelnie z olejem,Papryrkę czerwoną , oczyszczoną z gniazd nasiennych ( zeby sos nie był gorzki), kroimy w grubsza kostkę -wrzucamy do woka cebulę i paprykę
2-3 plasterki ananasa, kroimy w kkostkę i dodajemy do woka. Dodajemy gdy cebula będzie już zeszklona. Do oddzielnej miseczki dodajemy 5 łyżek octu białego i 4 łyżki cukru- mieszamy i dodajemy do woka Mieszamy. Następnie dodajemy sok z puszki z ananasa do woka i 1 łyżkę. Mieszamy. Dodajemy 4-5 łyżek ketcchupu. Wszystko mieszamy
. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę octu. Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie, następnie dzielimy na kawałki i dodajemy do sosu.Wszystko mieszamy, chwilę gotujemy i gotowe.
Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu. Wykładamy porcję na talerz i na to sos. Można dodac kotleta z piersi z kurczaka, jak kto woli.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !