Sposób przygotowania

Kasię należy stopić i ostudzić.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dokładamy do niej żółtka, cukry, mleko, wodę, stopioną i ostudzoną Kasię. Wszystkie składniki miksujemy. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy.

Gofrownicę smarujemy delikatnie olejem, wlewamy ciasto i pieczemy gofry.

Gofry smarujemy dżemem, następnie nakładamy bitą śmietanę lub śnieżkę i układamy owoce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ojej, jak dawno nie jadłam gofrów!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam taki pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !