Sposób przygotowania

Wątróbkę należy oczyścić i umyć. Cebulę kroimy w piórka. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, uważając by jej nie rozgotować. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i musimy ją zeszklić. Ściągamy z patelni i wrzucamy wątróbkę, którą szybko obsmażamy, pod koniec smażenia dodajemy podsmażoną cebulkę i dusimy razem chwilkę. Na samym końcu przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowaną kaszą i surówką z kapusty kiszonej. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Hmm... Nigdy takiej nie jadłam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    lubię wątróbkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam, bardzo dobrze komponuje się smakowo z kasza gryczaną :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ja też nigdy tak nie jadlam ale warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !