Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 2-3 sztuki
kasza gryczana 1 szkl.
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
natka pietruszki do smaku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

Wątróbkę należy oczyścić i umyć. Cebulę kroimy w piórka. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, uważając by jej nie rozgotować. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i musimy ją zeszklić. Ściągamy z patelni i wrzucamy wątróbkę, którą szybko obsmażamy, pod koniec smażenia dodajemy podsmażoną cebulkę i dusimy razem chwilkę. Na samym końcu przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowaną kaszą i surówką z kapusty kiszonej. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.09.2013 10:21
ja też nigdy tak nie jadlam ale warto wypróbować
rutynka 29.03.2013 15:50
wygląda bardzo apetycznie :)
mufinka79 20.05.2012 21:25
Polecam, bardzo dobrze komponuje się smakowo z kasza gryczaną :)
halina17 19.05.2012 20:29
lubię wątróbkę
Sylwia29 19.05.2012 20:24
Hmm... Nigdy takiej nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak