Sposób przygotowania

Skruszyć drożdże do ciepłego mleka, dodać troszkę cukru i 5-10 dag mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Żółtka utrzeć, dodać stopioną Kasię i resztę mleka. Dodać powstała masę do rozczynu, dodać pozostałą mąkę, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli.
Dobrze wyrobić ciasto.
Odstawić na około 40-50 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Masło ucieramy z serem i żółtkami, dodajemy budyń wymieszany z cukrem. Ubijamy dwa białka i dodajemy je do sera.
Formować średniej wielkości placuszki, w środek włożyć masę serową, formować bułeczki odłożyć na 15 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułeczki posmarować roztopioną Kasią, piec około 20 minut w 180 stopniach (zależy od piekarnika).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    jakie fajne!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    uwielbiam takie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !