Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kiszoną kapustą i mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
świeży majeranek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kiszoną kapustą i mięsem

Kroki postępowania

1
ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na 2 mm talarki, podzielić na dwie części, jedną wyłożyć nanaoliwioną blaszkę do zapiekania, posolić, popieprzyć, doprawić kucharkiem i posypać majerankiem
Krok 1 - zapiekanka z kiszoną kapustą i mięsem foto
2
mięso mielone przesmażyć na oleju nastepnie dodać wypłukaną i odciśniętą kapustę, można ją poszatkować aby była drobna, doprawić do smaku. Przesmażyć około 15minut. Wyłożyć na warstwę ziemniaków i przykryć pozostałą częścia kartofli, doprawić jak przy pierwszej warstwie
Krok 2 - zapiekanka z kiszoną kapustą i mięsem foto
3
całość polać olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny, przez pierwsze pół zakryte folią aluminiową, a przez resztę czasu odkryte
Krok 3 - zapiekanka z kiszoną kapustą i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 13.08.2012 21:49
ciekawe składniki
irenka 20.05.2012 20:55
takiej jeszcze nie jadłam,na pewno pyszna
fijolek91 20.05.2012 16:01
fajny pomysł:)
ben-ka 19.05.2012 23:31
warto wypróbować Twój pomysł:)
Ewa6274879 19.05.2012 21:58
z kiszoną kapustą jeszcze nie próbowałam, ale zapowiada się smacznie :)
owca441 19.05.2012 16:46
prezentuje się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak