Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 4 szklanki
herbatniki do wyłozenia spodu
banan 3 sztuki
cukier puder 1,5 szklanki
czekolada mleczna 2 rządki
galaretka 1 sztuka
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Cukier puder, wraz ze śmietaną 30% miksujemy za pomocą miksera na masę- musi byc pulchana. Do takiej masy dodajemy 1 łyżeczek żelatyny. Zastygniętą, pokrojona 1/3 cześc galaretki pokrojoną w kostkę. Banana kroimy w plasterki , dodajemy do masy, następnie Mieszamy,czekoladę ścieramy na tarce. Pozostałę herbatniki z wyłożonego spodu takze wykorzystujemy i dodajemy do nadzienia.

Tortownice (24 cm) wykładamy herbatnikami.

Na mse wykładamy pozostałeg 2 banany w grubszych palsterkach, Polewamy prawie zastygnięta 1 2/3 galaretką (przyrządzoną wg. opisu na opakowaniu) .ODstawiamy do lodówki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 12.06.2012 21:03
Wygląda przepysznie :)
gosia47-47 19.05.2012 14:18
mniamciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak