Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty i po przekątnej przecinamy, tak by powstały trójkąty. Banany obieramy, kroimy wzdłuż na pół o długości około 5cm w zależności jakie zrobimy trójkąty. Na każdy trójkąt kładziemy banany, posypujemy odrobiną cukru i dwa końce w trójkącie sklejamy. Możemy jeszcze wyciąć z ciasta cienkie paski i wzdłuż bananów położyć na wierzch. Jajko roztrzepujemy i smarujemy wierzch ciasta. Blachę dokładnie smarujemy olejem, wkładamy do piekarnika na pół godziny i pieczemy w temperaturze 180stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaardzo apetycznie:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam banany pod każdą postacią:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłem kiedyś bardzo dobre ^.^
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłem kiedyś bardzo dobre ^.^
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłem kiedyś bardzo dobre ^.^
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłem kiedyś bardzo dobre ^.^
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    mmm przepyszne;)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda i smakuje super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !