Sposób przygotowania

Pierwszą rzeczą jaką musimy zrobić, to zmielenie twarogu,można to zrobić maszynką do mięsa, lub można go rozgnieść widelcem-bardzo dokładnie. Margarynę siekamy razem z przesianą mąką. Dodajemy do niej biały ser , jajka, cukier wanilinowy, sodę i ocet. Wyrabiamy ciasto. Wałkujemy je cienko, po czym wycinamy za pomocą szklanki kółka .W kółkach tych, po środku, wycinamy mniejsze kółeczka -za pomocą kieliszka. Rozgrzewamy w garnku lub głębokiej patelni tłuszcz- dość dużo, aby oponki smażyły się na głębokim tłuszczu.. Ważne jest, by olej nie był zbyt zimny-ponieważ wtedy oponki wciągają więcej tłuszczu. Gotowe oponki odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy je obficie cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    w tym roku robiłam podobne pierwszy raz - uzależniające
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam ! Wygląda bardzo apetycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Przepiekne, przepyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm oponki-pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !