Sposób przygotowania

Ubijamy biszkopt- 6 jaj ubijamy ze szklanką cukru następnie dodajemy 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia wlewamy do posmarowanej okrągłej formy i pieczemy.Drugi biszkopt robimy tak samo jak pierwszy tylko z dodatkiem kakao.MASA-ucieramy margarynę z cukrem pudrem dość długo z dodatkiem zapachu może być również kwasek cytrynowy.do nasączania woda z cukrem i kwaskiem.Biszkopty dzielimy na dwie części i przekładamy-biszkopt ciemny nasączamy dżem porzeczkowy-biszkopt jasny nasączamy i masa-biszkopt ciemny nasączamy i dżem śliwkowy-biszkopt jasny nasączamy i smarujemy wierzch i boki tortu i posypujemy wiurkami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite warstwy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    oj zjadłabym taki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    piękny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    szkoda, że nie widać jak jest udekorowany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie nie zostało ani kawałka ?:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pyszny mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !