Sposób przygotowania

Kapustę pekińską płuczemy w wodzie i kroimy na niezbyt grube paseczki. Mandarynki filetujemy (tzn. usuwamy skórki i białe błonki).Mandarynki dzielimy na cząstki. Każdą z nich rozrywamy na pół. Z oliwy,wody i soku z cytryny robimy sos, doprawiamy go solą, cukrem i ziołami prowansalskimi.Tak przygotowanym sosem polewamy kapustę i mandarynki na kwadrans przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pekińską :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    interesująca:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !