Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zwyczajne kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jaja 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zwyczajne kopytka

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odparować, jeszcze ciepłe przepościć przez praskę ,a następnie wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę,formując niewielki kopiec.Oba rodzaje mąki przesiać razem.Do ziemniaczanego kopca wbić jaja, wsypać mąkę i szybko wymieszać.Gdy wszystkie składniki się połączą,szybko wyrobić jednolite ciasto. Formować wałki o średnicy ok 3 cm.i kroić skośnie w poprzek na równe kawałki. Gotować natychmiast w osolonej wodzie. Ukrasić łyżką masła bądź skwarkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 06:52
Uwielbiam
EWI 21.05.2012 13:45
pychota
Andysz 19.05.2012 11:14
lubię takie;)
Betka 19.05.2012 11:01
tak tak, odgrzewane są rewelacujne!;)
Kas2 18.05.2012 23:32
uwielbiam! szczególnie odgrzewane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak