Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowo- jajeczna pasta do chleba

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone pomidory w płatkach 2 płaska łyżka
majonez 1,5-2 łyżka
sól
pieprz
wędzony łosoś 10 (plastry)
suszone pomidory 6 (w oleju)
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowo- jajeczna pasta do chleba

Kroki postępowania

1
Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na ósemki.
Krok 1 - Łososiowo- jajeczna pasta do chleba foto
2
Dokładnie miksujemy wraz z łososiem w rozdrabniaczu.
Krok 2 - Łososiowo- jajeczna pasta do chleba foto
3
Dodajemy pokrojone w drobną kostkę odsączone z zalewy suszone pomidory oraz majonez, mieszamy.
Krok 3 - Łososiowo- jajeczna pasta do chleba foto
4
Płatki suszonych pomidorów miksujemy na pył w rozdrabniaczu, wsypujemy do pasty.
Krok 4 - Łososiowo- jajeczna pasta do chleba foto
5
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Krok 5 - Łososiowo- jajeczna pasta do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.08.2012 20:20
lubię pasty jajeczne
Małgorzata106 14.08.2012 20:08
super
fijolek91 19.05.2012 13:53
pycha
Beatris 19.05.2012 10:59
Dobre śniadanko to podstawa.
ziutula
ziutula 18.05.2012 23:23
dla mnie pyszności..
gosia47-47 18.05.2012 21:05
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak