Sposób przygotowania

Paprykę, cebulę, pieczarki i kiełbasę kroimy i razem wrzucamy na patelnie. Podsmażamy na małym ogniu do całkowitego odparowania wody z warzyw. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z drożdżami i solą. Dolewamy po trochu wody i wyrabiamy ciasto. Wodę dolewamy dopóki ciasto nie będzie miękkie i sprężyste. Możliwe że nie dodamy całej szklanki. Gotowym ciastem wykładamy formę 30x45. Koncentrat pomidorowy mieszamy z 4-5 łyżkami wody i łyżeczką ziół prowansalskich. Sosem smarujemy ciasto a następnie wykładamy gotowy farsz. Na wierzch pizzy kładziemy plastry jednego pomidora. Posypujemy startym serem i ziołami prowansalskimi( albo samą bazylią). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam ! Wygląda bardzo apetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    elka1986

    rzeczywiście jest bardzo smaczna i przede wszystkim prosta i szybka:) polecam spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam DOMOWE
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam DOMOWE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    super przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !