Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga gotowana na parze

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tołpygi 1 kg
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga gotowana na parze

Kroki postępowania

1
Rybę myjemy, kładziemy w parowarze skórą do dołu i nacieramy solą zmieszaną z pieprzem cytrynowym i posypujemy suszonymi ziołami
Krok 1 - Tołpyga gotowana na parze foto
2
Miękkie masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę
Krok 2 - Tołpyga gotowana na parze foto
3
Czosnkowe masło układamy na rybie
Krok 3 - Tołpyga gotowana na parze foto
4
Tolpyga gotowana na parze
Krok 4 - Tołpyga gotowana na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.08.2012 23:39
pycha;)
Sylwia56
Sylwia56 09.08.2012 14:39
uwielbiam
Mati3 19.05.2012 13:39
smakowita:)
gosia47-47 18.05.2012 21:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak