Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 60 dag duże
cebula 1 duża
margaryna 1 łyżka
ser żółty 15 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z serem

Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Odcinamy nóżki, które kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, dusimy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Dorzucamy starty na grubych oczkach ser żółty, dokładnie mieszamy. Faszerujemy kapelusze pieczarek. Pieczemy na grillu około 15-20 minut. Podajemy same lub np. z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.05.2012 12:14
a tego to nieznałem
1j1o1l1a1 19.05.2012 17:18
smacznie
Rafał10 19.05.2012 08:44
pyszności ! mniam ! Wygląda bardzo apetycznie!
suzana 18.05.2012 21:33
Lubie takie aromatuczne dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak