Sposób przygotowania

Truskawkową galaretką rozpuścić w 2 szkl wody, schłodzić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.

Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy, chłodzimy i wlewamy do śmietany, dokładnie mieszamy dokładając kostki galaretki i brzoskwinie. Wstawiamy ciasto do lodówki.

Wierzch polewamy galaretką cytrynową zrobioną wg przepisu na opakowaniu, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    sernik bez sera?przepis fajny tylko inaczej bym go nazwała:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    u mnie to się nazywa śmietanowiec
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !