Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt
brzoskwinie 1 puszka
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 3/4 szkl
kremówka 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Truskawkową galaretką rozpuścić w 2 szkl wody, schłodzić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.

Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy, chłodzimy i wlewamy do śmietany, dokładnie mieszamy dokładając kostki galaretki i brzoskwinie. Wstawiamy ciasto do lodówki.

Wierzch polewamy galaretką cytrynową zrobioną wg przepisu na opakowaniu, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 19.06.2011 10:26
pycha
ZEWA 14.12.2010 23:07
u mnie to się nazywa śmietanowiec
Ewa104 15.10.2010 09:36
Pyszności!
Kate131 14.07.2010 10:46
sernik bez sera?przepis fajny tylko inaczej bym go nazwała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak