Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuskusowe krokiety- farsz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
kapusta kiszona 250 gram
cebula 1 sztuka
czosek 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kuskusowe krokiety- farsz

kapuste gotujemy do miękkości, pieczarki ( lub inne grzyby) tarkujemy na tzrce warzywnej na dużych oczkach. Podsmażamy je dodając sól i pieprz. Gdy kapusta będzie miekka to kroimy ją na mniejsze kawełeczki lub mielimy zależy jak kto woli a w wodzie po kapuście przyżądzamy kaszę. Do miski wkładamy kaszę pieczarki i kapustę mieszamy ze sobą. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy chwilke na patelni ( cebula + czosnek). Dodajemy do kapusty, jeszcze raz wszystko mieszamy ze soba. Do smaku można jeszcze dodać soli i pierzu. Naszym farszem wykładamy naleśniki i zwijamy w krokiety maczamy w jajku i bułce potem smażymy na rummiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.01.2013 09:20
Pyszne te krokieciki, mniam
kate.500 11.06.2012 09:09
pycha
Megi 21.05.2012 16:44
rewelka
Dorian 19.05.2012 20:50
pycha
parysek10 19.05.2012 14:36
dobry pomysł
Pietruszka 19.05.2012 14:02
ciekawy przepis na farsz
suzana 19.05.2012 11:17
lubię takie efektowne dania
Rafał10 18.05.2012 18:18
ciekawe jak smakują takie krokieciki hmm
Laila2786 18.05.2012 17:51
Bardzo ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak