Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udźcie pod śmietanową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźce z kurczaka 1 kg
śmietana 18 proc 350 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: udźcie pod śmietanową pierzynką

Kroki postępowania

1
udzce umyć , osuszyc, wymieszać z solą, pieprzem i kucharkiem-odstawić na godzinkę
Krok 1 - udźcie pod śmietanową pierzynką foto
2
śmietanę wymieszać z curry i papryką, mięso wyłożyc do naczynia do zapiekania, polać je sosem śmietanowym
Krok 2 - udźcie pod śmietanową pierzynką foto
3
wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut
Krok 3 - udźcie pod śmietanową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.06.2012 08:22
rewelacyjny przepis
kuklik 25.05.2012 19:20
apetyczne
fijolek91 19.05.2012 13:52
pycha
ziutula
ziutula 18.05.2012 19:48
smacznie..
Justyna28 18.05.2012 17:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak