Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kukurydzą i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt.
sałata zielona 1 szt.
ogórek 1 szt.
rzodkiewki pęczek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
ocet jabłkowy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyzka
pieczarki marynowane 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kukurydzą i pieczarkami

W salaterce ułożyć drobno porwaną sałatę. Na nią wyłożyć odsączoną kukurydzę, pokrojone w plasterki pieczarki, plasterki obranego ogórka i rzodkiewki(wcześniej umyte) starte na grubej tarce. Oliwę, ocet i cukier wlać do małej miseczki i dokładnie wymieszać. Polać tym sosem sałatkę. NIE MIESZAĆ JEJ! TYLKO PODAĆ W CAŁOŚCI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 26.07.2013 08:07
wspaniała!!!!
paulina13 18.02.2013 15:22
oryginalna i lekka . przepyszna . super przepis
Megg 10.02.2013 19:51
wygląda pysznie :)
anja3107 10.02.2013 19:16
super
Katarzyna/kate1980 21.11.2012 22:05
bardzo fajny przepis
Krystyna32 21.10.2012 14:22
pycha
reniatka 01.09.2012 09:09
świetna
mala2021 21.08.2012 17:05
Smaczna
mamusia1 20.08.2012 12:34
wspaniała i delikatna!
mamusia1 20.08.2012 12:34
wspaniała i delikatna!
[email protected] 07.08.2012 17:05
lubie kukurydze
aginaa 02.06.2012 16:17
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak