Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne ślimaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne ślimaczki

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Jajeczne ślimaczki foto
2
Jajka wylać na rozgrzany olej.
Krok 2 - Jajeczne ślimaczki foto
3
Usmażyć jak naleśnik.
Krok 3 - Jajeczne ślimaczki foto
4
Posmarować go majonezem i ketchupem, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Jajeczne ślimaczki foto
5
Zwinąć w rulonik, kroić w ok. 1,5 cm plasterki.
Krok 5 - Jajeczne ślimaczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.06.2013 06:54
rewelacja !!!!
Weronika_eM 09.02.2013 23:13
pomysłowe i smaczne
Sroczka 10.11.2012 23:31
Pięknie wyglądają. I bardzo smakowicie.
Kasnaj 01.09.2012 20:44
fajnie wygląda:) a pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
Sylwia56
Sylwia56 04.07.2012 22:20
pycha
smerfetka79 24.05.2012 20:16
O tu też ślimaczki:))) Może polubią się z moimi
BernadettaP 20.05.2012 07:18
Smaczne te ślimaczki :)
Ada-Gaba 19.05.2012 06:44
apetyczne
Monika78 18.05.2012 22:54
fajniutkie te slimaczki :)
Rafał10 18.05.2012 19:26
taki a'la omlecik :)
barbarella 18.05.2012 15:36
ciekawe:)
Cukiereczek13 18.05.2012 14:25
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak