Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone szaszłyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
curry 1 łyżeczka
przyprawa do zup w płynie 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 duże ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone szaszłyki

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, przyprawę w płynie, curry, sól i pieprz.
Krok 1 - Mielone szaszłyki foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Mielone szaszłyki foto
3
Z mięsnej masy formować podłużne kotleciki, nadziać je na patyczki do szaszłyków.
Krok 3 - Mielone szaszłyki foto
4
Kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Mielone szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.08.2012 18:00
fajne
Kate131 07.08.2012 08:35
tez robie
ziutula
ziutula 18.05.2012 19:49
bardzo lubie..
irenka 18.05.2012 13:30
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak