Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyzki
sok z cytryny 2 łyżka
kminek 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 litr
olej 1 łyżki
masło 50 g
mąka 1 łyżka
koperek
ziemniaki młode
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.

Zalewamy bulionem i dodajemy startą marchewkę oraz poszatkowaną kapustę.

Przyprawiamy kminkiem, sokiem z cytryny oraz przecierem pomidorowym.

Gotujemy do miękkości około godzinę.

Z masła i mąki robimy zasmażkę i zagęszczamy kapustę.

Podajemy z ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 19.05.2012 14:40
wygląda bardzo stylowo
Agnieszka91 18.05.2012 16:13
uwielbiam taki obiad
1j1o1l1a1 18.05.2012 16:02
jeszcze w tym roku takiego zestawu nie jadłam :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak