Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 0.5 opakowanie
kiełbasa długa 1 laska
boczek 20 dkg
marchew 1 szt
przecier pomidorowy 0.5 słoiczka
cebula 2 szt
sól, pieprz
przyprawa do zup do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku

Fasolę Jaś moczymy całą noc w półtora litrze wody. Rano dolewamy litr wody i gotujemy fasolkę do miękkości. Boczek i kiełbasę kroimy w niedużą kostkę i podsmażamy na oleju,cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Wrzucamy do gotującej się fasoli. Dodajemy startą na grubym tarle marchewkę oraz przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze chwilę. Przyprawiamy do smaku podanymi przyprawami. Jeśli ktoś woli gęstszą zupę,zagęszczamy mąką. Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.01.2013 23:27
bardzo lubię
kala9287 16.12.2012 18:19
lubię
kamyk 17.07.2012 20:56
lubię
Kuchareczka2 03.06.2012 10:00
bardzo lubię
tomek18 19.05.2012 08:13
pycha
MagdaeM 18.05.2012 20:16
lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak