Sposób przygotowania

Do niewielkiego naczynia wsypujemy dwie łyżki mąki pszennej, następnie wbijamy dwa umyte surowe jaja .Do smaku dosypujemy odrobinę szczypty soli kuchennej. Całość bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach aż masa stanie się lejąca. Do garnka wlewamy mleko i gotujemy. Delikatnie na gotujące mleko wylewamy stopniowo masę z naczynia chwilkę czekając aż kluseczki napęcznieją.Mieszamy. Podajemy na gorąco. Jeśli ktoś nie lubi słonej zupy można posłodzić z powodzenie cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też to lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !