Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie na kawśno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matjas 10 płatów
cebul
ocet
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie na kawśno

Matias myjemy i moczymy przynajmniej 3 razy zmieniając wodę

Roztwór z octu robimy :
2 szklanki wody 0,5 szklanki octu gdyby gdyby było za słabe może dodać więcej octu dodajemy liść laurowy ziele angielskie i gotujemy

pokrojony matias dodajemy go garnka i zalewamy zimna zalewa

ja dodaje na koniec troszkę cukru minimalnie na przełamanie smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 26.05.2012 11:32
10 matiasów Cebula 2 sztuki Ocet 0,5 szklanki Wody 2 szklanki Ziele angielskie 10 kulek Liśc laurowy 3 listki
ewka1978 18.05.2012 12:17
jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak