Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w keczupie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg
cebula 4 szt
miód 6 łyżek
keczup pikantny 2 butelki
chilli do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w keczupie

Posolone żeberka obsmażamy na patelni, tak by były rumiane. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na tłuszczu, który pozostał na patelni po smażeniu żeberek musimy zeszklić cebulę. Układamy ją na żeberkach , po czym zajmujemy się sosem. Nie jest to skomplikowane - wystarczy wymieszać keczup z miodem i odrobiną chili. Sosem tym polewamy żeberka i cebulę. Żeberka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około półtorej godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak