Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Botwinka jeszcze inna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peczek botwinki 1
ziemniaki pół kg.
sól
cukier 1,5 łyżeczki
Barszcz biały 5 łyżek
jogurt naturalny pół kubka
przyprawa uniwersalna Kucharek pół łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Botwinka jeszcze inna

Botwinkę oczyszczamy i myjemy dokładnie , buraczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki , a zieleninę szatkujemy . Wstawiamy w niedużym garnku wodę , gdy się zagotuje dodajemy kostkę , pieprz i całą botwinkę , po 20 minutach doprawiamy do smaku i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę . Pod koniec gdy już będzie wszystko miękkie to dajemy barszcz biały (ilość dowolna ) nie za dużo aby nie była kwaśna . Następnie w małym słoiczku łączę jogurt naturalny a do niego wlewamy zupkę i mieszamy mocno aby się nie zważyło i wlewamy całość do zupy mieszamy i podajemy. Cukier również ilość dowolna ja za słodkiej nie lubię .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 07.11.2012 12:12
pysznie wygląda ;)
Andysz 01.09.2012 01:10
superowa;)
SYLKA 11.08.2012 20:07
super
babcia
babcia 23.05.2012 06:57
smaczniutka
babcia
babcia 23.05.2012 06:57
smaczniutka
aginaa 19.05.2012 21:20
pyszna
jolita 19.05.2012 18:15
mniam
jolita 19.05.2012 18:15
mniam
Justyna Jussstiii 18.05.2012 12:17
super
Justyna Jussstiii 18.05.2012 12:17
super
Margo1 18.05.2012 11:25
Naprawione .
Rafał10 18.05.2012 10:15
Uwielbiam botwinkową! Nigdy jednak nie jadłam robionej na samej kostce... na pewno szybsza :) Jeszcze pytanie, 12 to jest 0,5, tak?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak