Sposób przygotowania

Ta sałatka była na drugie śniadanie po owsiance. Konkretna w smaku, polecam ten przepis na sałatkę na piknik! Syn wyjadał jajka a ja grzanki:)
Tuńczyk się rozsypał i wspaniale wkomponował.

- mix sałat fit&easy party (180g)
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (130g)
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 2 jaja
- 2 garście grzanek czosnkowych (zrobiłam z 2 kromek chleba)

dressing
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- zioła prowansalskie

Jaja ugotuj na twardo, ostudź. Pokrój na 4 cząstki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oliwki przekrój na pół. Jeśli robisz sam/a grzanki poczekaj niech ostygną.
Składniki dressingu wymieszaj i polej sałatkę. Można zamiast dressingu śmietanowego użyć ocet prowansalski i olej słonecznikowy w proporcji 1:1.

Pyszna przekąska:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda bardzo apetycznie !
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    dawno nie jadłam tuńczyka, ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !