Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szkl
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1
szczypiorek usiekany 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z kurczaka

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy na małe kawałki.
Bułkę moczymy w mleku , a następnie odciskamy od niego i łączymy z mięsem.
Dodajemy jajko , szczypior i przyprawy.
Mieszamy by powstała lekko klejąca masa.
Kształtujemy medaliony obtaczamy w bułce tartej i smazymy na rumiano.
Dobre na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.01.2014 10:37
smaczne jedzonko
olkaaa 10.06.2013 07:29
chyba dzisiaj zrobię
Motorek 21.03.2013 09:17
smaczne mięsko
adelajda 05.09.2012 06:53
super pokazane
wedith1 28.08.2012 20:49
Rewelacyjne te kotleciki!
kuklik 26.08.2012 13:06
świetne
ankaryba 01.07.2012 21:40
smaczne :-)
misia53 20.05.2012 00:15
super smaczne
ben-ka 19.05.2012 11:04
muszą być pyszne!
GOSIA18 18.05.2012 16:56
super przysmak dla dzieci
Rafał10 18.05.2012 10:18
Wygląda bardzo apetycznie !
Amellia 18.05.2012 08:52
pycha
Pietruszka 18.05.2012 08:51
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak