Sposób przygotowania

Zaczynamy od przygotowania bulionu. Wystarczy taki instatn, jednak, wiadomo, im lepszy bulion wykorzystacie, tym zupka będzie lepsza... Następnie myjemy warzywa. Obieramy i kroimy je. Marchewkę, selera, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę, pora w talarki, zaś brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy warzywa razem z bulionem, aż będą miękkie.Wówczas dodajemy do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, a także sól i pieprz do smaku. Śmietanę i żółtka mieszamy razem ze sobą .Hartujemy je gorącą zupą. Wlewamy śmietanę z żółtkami do zupy i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut-góra kwadrans. Posypujemy natką pietruszki lub inna zieleniną (u mnie to listki rzodkiewki) Jemy na gorąco

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam zupki, a ta nie dość że wygląda to po składnikach widać że na pewno smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Uwielbiam ją!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno baaaaaaardzo pyszna!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !