Sposób przygotowania

Masło siekamy wraz z przesianą mąką. Dodajemy do niej żółtko, śmietanę i sól. Szybko i energicznie zagniatamy ciasto.Owijamy je folią, po czym odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z ciasta formujemy wałeczki o grubości mniej więcej ołówka. Z wałeczków robimy ósemki. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy gotowe precelki. Smarujemy każdy rozbełtanym jajkiem i posypujemy (nie oszczędzając :) ) ziarnem słonecznika. Pieczemy w temperaturze 180% aż do ich zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pyyycha
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wow, wyglądają cudownie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Ach jakie smakowite! Jak w witrynie cukierenki, aż chce się sięgnąć po jednego :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !