Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
suszone śliwki 20 szt
marchewka 2 szt
bulion 1/2 szklanki
pieprz mielony
majeranek
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

W każdej z piersi robimy kieszonkę - czyli po prostu otwór wzdłuż całej długości, starając się nie przedziurawić mięsa. Dobrze nadaje się do takich celów długi i wąski nóż. Oczywiście ostry.W owe kieszonki wkładamy po mniej więcej 5 śliwek. Wierzch mięsa smarujemy olejem oraz nacieramy przyprawami. Marchew obieramy, kroimy na średniej grubości plasterki. Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, obkładamy je plasterkami marchewki. Zalewamy danie gorącym bulionem. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym, około 35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy przyozdobione zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 25.08.2012 08:48
jakie apetyczne dania...i ładne zdjęcia:)
GOSIA18 18.05.2012 17:02
ja jutro planuję takie zrobic, pyszne
Rafał10 18.05.2012 10:23
śliczne zdjęcia ! Aż ślinka cieknie :)
Pietruszka 18.05.2012 08:53
Fajny przepis
EWI 18.05.2012 08:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak