Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

W pierwszej kolejności przygotowujemy pulpeciki. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i bułkę tartą - w takiej ilości, aby dało się ulepić kotleciki. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy krótko na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Kotleciki nie muszą się dokładnie upiec-chodzi o to, by z zewnątrz się podsmażyły, aby dało się je później nadziać na patyczki od szaszłyków. Kroimy warzywa -paprykę w dużą kostkę, cebulę w ćwiartki, cukinię w grube plastry. Pieczarki obieramy,nie musimy ich kroić - super wyglądają w szaszłykach w całości. Nadziewamy warzywa i mięsne kulki na patyczki do szaszłyków.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    jakież smakowite i kolorowe....no ale jak ma sie malych pomocników, to wiadomo ze wszystko szybciej i łatwiej idzie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !