Sposób przygotowania

Najlepiej mięso zamarynować dzień wcześniej. Polędwiczki myjemy , suszymy, po czym kroimy w plastry o grubosci około 2 cm. Posypujemy każdy kawałek mięsa solą i mielonym pieprzem. Olej mieszamy z octem balsamicznym. Dodajemy do tego pieprz ziarnisty, pokruszone liście laurowe, pokruszone papryczki. Mieszamy. Każdy kawałek polędwicy dokładnie smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki na noc. Zamarynowane mięso zawijamy szczelnie w folie aluminiową- każdy kawałek osobno. Wrzucamy na dobrze rozgrzany ruszt i pieczemy około 7-10 minut z jednej strony. Po upływie tego czasu rozwijamy folię, odwracamy mieso na drugą stroną i pieczemy jeszcze znowu około 7-10 minut, juz na odkrytej folii. Nie polecam mięsa zbyt długo trzymać na ogniu, ponieważ polędwica szybko wysycha i robi sie twarda. Jednak dobrze przygotowana wychodzi aromatyczna i soczysta :) Podajemy ją w towarzystwie plasterków cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !