Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zapiekane z cebulą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
marchewka 1 szt
koperek 3 łyżki
pieczarki 200 g
cebula 2 szt
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zapiekane z cebulą i pieczarkami

Mięso wymieszać z posiekanym koperkiem, starta marchewką, jajkiem i przyprawami. Formować małe kulki. Umieścić je w naczyniu żaroodpornym. Dołożyć umyte pieczarki i kawałki cebuli. Zalać bulionem. Piec ok 40 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.05.2012 22:18
uwielbiam takie przysmaki!
Agnieszka116 17.05.2012 21:58
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak