Sposób przygotowania

Ryż płuczemy kilka razy, w zimnej wodzie, aż do momentu, gdy woda będzie czysta i klarowna. Ryż wrzucamy gdo garnka, podobnie wodę, mleczko kokosowe , sól i cukrier. Zagotowujemy. Po zagotowaniu maksymalnie zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy 10-15 minut. Nie mieszamy! Następnie garnek zdejmujemy z ognia.Odstawiamy nadal pod przykryciem, na jeszcze około 10 minut,najlepiej w jakieś ciepłe miejsce, tak aby ryż w spokoju sobie "doszedł".

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    a ja nigdzie mleka kokosowego dostać nie mogę ;(
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    U mnie jest w większych marketach na pólkach ze "zdrową żywnościa"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawe, jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !