Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane po 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukru pudru 1/3 szkl
Biszkopty 1 opak
galaretka 3 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Dno tortownicy wysmarować masłem, ułożyć biszkopty.
Galaretki rozpuścić każdą w 0,5 l gotowanej wody, wymieszać ostudzić. Na biszkopty wylać tężejącą wiśniową galaretkę. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w wodzie .
Krok 1 - Sernik na zimno foto
2
Serki wymieszać dobrze z cukrem pudrem, dodać zimną żelatynę, i rodzynki,wymiksować.
Podzielić masę z serków na połowę.
Krok 2 - Sernik na zimno foto
3
Pierwszą część masy wyłożyć na galaretkę, zalać następną galaretką, wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Krok 3 - Sernik na zimno foto
4
Wyjąć sernik z lodówki, wyłożyć ostatnią część masy, wierzch sernika zalać trzecią galaretką, odstawić na 3 godz. do lodówki
Krok 4 - Sernik na zimno foto
5
Po tym czasie wyjąć sernik z lodówki, podać do kawy
Krok 5 - Sernik na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.08.2012 13:59
ja też lubię serniki
Ewa6274879 17.05.2012 23:16
lubię takie serniczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak