Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wsypujemy do miski, robimy w środku dołek. Wlewamy do niego letnie mleko, rozpuszczamy w nim drożdże, wsypujemy szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Po chwili, gdy drożdże zaczną "chodzić" dodajemy żółtko i olej. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na pół godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Serek słodzimy do smaku i dodajemy wiórki kokosowe.Starannie mieszamy. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i kroimy w prostokąty o wielkości około 6 cm x 8 cm. Na każdą połówkę prostokąta kładziemy serek, przykrywamy druga połówką ciasta i zlepiamy ze sobą za pomocą widelca. Smarujemy bułeczki rozbełtanym białkiem jaja. Nacinamy kilkakrotnie bułeczki w poprzek . Pozostawiamy na chwilkę aby podrosły jeszcze troszkę. Pieczemy w temperaturze 220 stopni - około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dorota_31_

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !